Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Programează-te!

Extracții dentare copii și adolescenți

Extracția dentară, reprezintă în anumite cazuri singura soluție pentru a proteja sănătatea danturii unui copil sau adolescent.

La Classmed Zâmbetul meu avem grijă ca niciun copil sau adolescent să nu simtă disconfort din cauza extracției dentare.

 

Când vine vorba de un astfel de tratament, chiar și un adult se teme, nu doar un copil sau adolescent.

 

Motivul pentru care extracția dentară este privită ca ceva dureros este doar pentru că știm exact ce presupune, dar nu știm cum se efectuează.

 

Extracția unui dinte este necesară luând în considerare mai mulți factori. Nu se extrage niciun dinte dacă nu este sigur că păstrarea lui poate afecta dezvoltarea sau sănătatea celorlalți dințișori, fie de lapte sau definitivi.

 

 

extractie dentara copii, extractie dentara copii brasov, extractie masea de minte

Când este necesară extracția dentară?

 

  • Dințișorul (de lapte sau permanent) a suferit o afecțiune dentară destul de mare ce nu se poate rezolva prin tratament endodontic.

Există cazuri în care o carie dentară ce a fost lăsată netratată mult timp, să se răspândească atât de mult, încât nici tratamentul de canal nu mai poate salva dintele.

  • Un dinte definitv erupe, chiar dacă dintele de lapte nu a căzut încă.

Erupția dentară reprezintă un lucru foarte important la care părinții trebuie să fie atenți. Unii dințișori permanenți sunt atât de încântați, încât erup înainte ca dintele de lapte să cadă, caz în care este nevoie de o extracție a dintelui de lapte.

  • Dințișorii de lapte care deși sunt mobili, nu prea vor să cadă.

Aici intervenim noi, să îl ajutăm. Sub dintele de lapte, stă dințișorul permanent, iar odată ce acesta crește, resorbția are loc. Aceasta face ca rădăcinile dintelui de lapte să se topească, ceea ce înseamnă că el devine mobil. În anumite cazuri, rădăcina nu este resorbită total, iar extracția dentară este necesară.

  • În cazul erupției parțiale sau doar jumătate a molarului, restul rămânând în gingie

Astfel, crește riscul apariției cariei dentare, dar și a gingivitei.

Cum se efectuează extracția dentară?

 

În ceea ce privește efectuarea ei, extracția dentară, exact așa cum îi spune și numele, extrage sau scoate un dințișor din diferite motive pe care le-am expus mai sus.

 

Important de evidențiat despre acest tratament este faptul că orice extracție dentară se face folosind anestezie.

 

Atât pentru un copil, cât și pentru un adolescent, acest tratament poate fi traumatizant dacă nu este efectuat de către un medic răbdător și înțelegător.

 

La clinica noastră, extracția dentară se efectuează de către medici specialiști atât în chirugie dentară, cât și în sprijinul pacientului.

 

De asemenea, pentru a ne asigura că extracția dentară nu îi cauzează nicio senzație neplăcută, folosim inhalosedarea pentru a-l ajuta să se relaxeze și să se simtă confortabil în timp ce avem grijă de dantura micuțului sau adolescentului.

Ce trebuie să stii după extracția unui molar de minte?

 

  • În primele 48 ore de la extracție se recomandă consumarea unor alimente moi;
  • În primele 3 zile de la extracție, pacienții nu trebuie să facă mișcări bruște;
  • Periajul dentar se va efectua folosind periuțe moi;
  • Este de evidențiat faptul că o igienă orală corespunzătoare ajută la vindecarea rapidă mai rapidă a locului din care a fost extras molarul de minte;
  • Se recomandă utilizarea unor comprese reci sau chiar gheață care să se aplice pe obraz timp de 10 minute, apoi să se facă o pauză de alte 10 minute. Astfel, se reduce disconfortul și umflarea.

 

Copii și adolescenți, haideți la o consultație!

Echipă pregătită

Echipa noastră nu este doar specializată, ci și empatică și prietenoasă.

Zâna Măseluță

Punem la dispoziția oricui un psiholog ce ajută medicii noștri să înțeleagă mai bine fiecare pacient.