Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Programează-te!

Prima vizită în clinica noastră

Un studiu realizat de către Societatea de Stomatologie Estetică din România arată că 83% dintre copiii din ţară, în vârstă de 6 ani, au dinţii afectaţi de carii.

 

Prima vizită la stomatolog reprezintă o parte esenţială în dezvoltarea sănătoasă a copilului dumneavoastră.

 

 

Bebeluşii pot face carii la foarte scurt timp după apariţia dinţişorilor. Cariile pot influenţa alimentaţia şi programul de dormit şi pot provoca dureri copilului. Stomatologii sugerează controlul dinţişorilor la copii încă de la o vârstă fragedă, chiar înainte de apariţia problemelor majore. Pornind de la o vârstă fragedă, de obicei, înseamnă că prima vizită în cabinetul stomatologic va fi o experienţă distractivă pentru copilul dumneavoastră. Nouă luni poate fi considerată o vârstă prea fragedă, mai ales dacă ne gândim la faptul că nu cu prea mult timp în urmă recomandările spuneau că doi sau trei ani ar fi vârsta adecvată pentru copii. Studiile recente arată că vizita timpurie a copiilor la dentist şi aplicarea lacurilor fluorizante de la o vârstă fragedă, reduc semnificativ cariile dentare, în comparaţie cu acei copii care vizitează medicul stomatolog mult mai târziu.

 

Cum pot ajuta pregătirea copilului meu pentru prima vizită?

 

  • Indiferent de vârstă - în primul rând, un rezultat pozitiv este asigurat dacă copilul Dumneavoastră are un somn bun înainte de vizita la stomatolog şi trebuie să încercaţi să rezervaţi o întâlnire de dimineaţă.

 

  • Totodată, în funcţie de vârstă - este indicat să luaţi şi copilul atunci când un frate sau un prieten are o programare la stomatolog. Este important să lăsaţi copilul să întâlnească dentistul şi personalul cabinetului înainte.

 

  • Nu lăsaţi copilul să ştie că simţiţi anxietate despre mersul la dentist. Copilul tău poate auzi din alte discuţii despre vizitele tale la dentist mai ales dacă folosiţi cuvinte ca rănit, durere, ace, sau freză.

 

  • La o vârstă adecvată, o metodă educativă este să citiţi copilului Dumneavoastră o carte despre vizita la dentist.

 

  • Când vorbiţi cu copilul dumneavostrădespre mersul la dentist explicaţi-i ce se va întâmpla ("Medicul dentist se va uita la dinţişorii tăi" sau "Medicul dentist va consulta dinţii"), fără a adăuga cuvinte ca "nu va face rău" sau "nu-ţi fie frică."

 

În ceea ce privește consultația, unul din medicii stomatologi ai clinicii noastre va verifica dacă cel mic are carii, îi va inspecta gingiile, maxilarul și felul în care mușcă. Copilului ar putea să i se facă un periaj profesional și i se poate aplica un preparat cu fluor (mai ales dacă există pete pe dințișori sau carii).

 

 

Încă de la primul pas făcut în clinică, medicii şi echipa clinicii ClassMed – Zâmbetul Meu vor ajuta copiii să se simtă confortabil şi relaxaţi, cu scopul de a avea o experienţă pozitivă. Aceste examene dentare timpurii au în vedere construirea unei relaţii bune între medicul dentist şi tinerii pacienţi, într-un mediu sigur şi confortabil. În funcţie de vârstă, micilor pacienţi le sunt introduse elementele importante ale cabinetului stomatologic, cum ar fi diferiţii membri ai personalului nostru, scaunul stomatologic, lumina, ochelarii protectori şi pasta abrazivă.

 

Copii, vă așteptăm în clinica noastră!

 

Ne găsiți în Brașov, pe strada Carierei nr. 91.
Telefon: 0770 791 213
www.classmedzambetulmeu.ro // office@classmedzambetulmeu.ro

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.